BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
уторак , 25 фебруар 2020
Home / Vesti / Da li koristite telefon tokom vožnje?
Texting-While-Driving-Ban-Florida

Da li koristite telefon tokom vožnje?

Zvanična istraživanja su pokazala da je čak 20 odsto saobraćajnih nesreća prouzrokovano upotrebom mobilnog telefona, a nemački stručnjaci tvrde da je upotreba telefona za volanom podjednako opasna kao i vožnja u alkoholisanom stanju. Uprkos maštovitim kampanjama koje upozoravaju ljude na opasnosti ovakvog ponašanja, i dalje su mnogi spremni da rizikuju svoj i živote drugih, a mi vas pitamo, kakva je vaša praksa i stav po ovom pitanju.

Prilikom upotrebe mobilnog telefona za razgovor tokom vožnje, vreme odziva je više od jedne sekunde, dok se u periodu slanja poruka (od prvog slova do pritiskanja tastera „pošalji“) ukupno dve sekunde ne gleda kuda se kreće. U realnim uslovima, u gradskom saobraćaju, to znači da ste praktično prešli 20 metara (dužina četiri automobila) zatvorenih očiju.

U Srbiji se po zakonu svaka upotreba mobilnog telefona tokom vožnje kažnjava 5.000 dinara, tj. 2.500 dinara ukoliko se kazna plati u prvih osam dana, međutim, utisak je da se ovaj zakon ne primenjuje previše rigorozno s obzirom koliko su ljudi navikli na upotrebu telefona za volanom.

 

About sheldon

Check Also

602861_untitled2_ff

Oprez: Počela sezona dvotočkaša

Najviše vozača dvotočkaša izgubi život na početku i na kraju sezone. Sve je više biciklista ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>